icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Biotest AG Dreieich

Grootschalig project bij Biotest AG Duitsland

Voor een periode van 5 weken zijn er twee teams van Tecson Inspections aan het werk bij een grote farmaceut in Duitsland ten zuiden van Frankfurt. In opdracht van GE Inspection Technologies GmbH voeren zij samen met 9 andere Duitse en Amerikaanse teams (18 inspecteurs!) talloze lasinspecties uit in de nieuwe proces- en productinstallaties van Biotest AG.

Inspectie uren
+/- 500
Doel van de inspectie
Lassen beoordelen/leidingen controleren op reinheid
Inspectie item(s)
Leidingwerk
Projectperiode
november & december 2017
Opdrachtgever
GE Inspection Technologies
Projectlocatie
Biotest AG Dreieich

Biotest is een specialist in innovatieve hematologie, klinische immunologie en intensive care-geneeskunde. Er worden plasmaproteïnen en biotherapeutische geneesmiddelen ontwikkeld en geproduceerd. De belangrijkste grondstof voor deze geneesmiddelen is menselijk bloedplasma. Deze medicijnen worden gebruikt voor de behandeling van levensbedreigende ziekten zoals bloedstollingsstoornissen (hemofilie), ernstige infecties en stoornissen van het immuunsysteem.

 

In de farmaceutische industrie worden strenge eisen gesteld met betrekking tot de hygiëne en verwerking van producten. Het is van levensbelang dat een vervuiling of microbiologische besmetting koste wat kost voorkomen wordt. De lassen in de procesinstallaties zijn kritische punten waar productresten achter kunnen blijven zitten na het reinigen en leiden uiteindelijk tot een microbiologische besmetting. Door visuele inspectie met behulp van een camera worden de lassen gekeurd volgens de geldende strenge richtlijnen en specificaties in deze industrie. De volgende afwijkingen worden tijdig gedetecteerd:

  • verbrande lassen
  • onvolkomen doorlassingen
  • ruwe lassen
  • verkleurde lassen