icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Flare tip en schoorsteeninspectie

In de (petro)chemische industrie zijn flares en schoorstenen continu in gebruik waardoor de kans op slijtage erg hoog is. Inspecties van flaretips en schoorstenen komen dus geregeld voor. Vanwege praktische beperkingen en veiligheidseisen van visuele inspectie beschikt Tecson Inspections over een aantal speciale inspectiemethodieken. Om de conditie van een flaretip of schoorsteen van bovenaf te bepalen wordt een drone ingezet met een thermografie-, video en of fotocamera hierop vastgezet.

Schoorsteeninspectie

3D modeling

Aan de hand van deze haarscherpe foto’s, wordt een 3D model en CAD-tekening gemaakt. Hierop kunnen de leveranciers de aansluiting produceren, en passen deze delen op elkaar. Dit allemaal m.b.t. van enkel HD-foto’s, gemaakt door een drone.

Voor de inwendige inspectie van een schoorsteen wordt er vanaf boven een camera naar beneden laten zakken met behulp van een speciaal ontworpen geleider. Voor de uitwendige inspectie van een schoorsteen wordt er een camerasysteem op een hoogwerker gemonteerd om de inspectie onbemand en veilig uit te kunnen voeren.

Door de jarenlange ervaring van Tecson Inspections in de (petro)chemische industrie zijn de situaties op de plants en de strenge veiligheidseisen ondertussen bekend. Tecson Inspections is gecertificeerd voor de uitvoering van deze inspectiemethodiek en verzorgt alles wat hier verder bij komt kijken. De beelden van de inspectie worden met de bijbehorende adviezen overzichtelijk gerapporteerd voor de opdrachtgever.

De voordelen van de inspectiemethodieken van Tecson Inspections zijn;

  • het is veilig
  • (soms) geen productiestop nodig
  • betekenisvolle beelden

Meer weten? Onze collega's bij Tecson Inspections in Moerdijk zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 168 35 77 40.