icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Energiesector

De energiesector hoort net als de petrochemische sector bij een van de negen sectoren die het Kabinet heeft aangewezen als topsector. In deze sector zijn er ruim 1500 bedrijven actief met het opwekken, handelen en transport van energie. Door de constante energie-innovaties binnen deze sector, blijft kostenreductie een belangrijk thema. Veel energiebedrijven worden zich steeds meer bewust van de voordelen van camera-inspecties. In deze branche wordt steeds meer ingezien dat het inzetten van camera's veel toepassingsmogelijkheden heeft.

Windmolens

Tecson Inspections heeft in haar bestaan al een groot aantal klussen gedaan voor de meeste energiecentrales en beschikt dus over de nodige kennis en ervaring. Tecson Inspections voert met name regelmatig camera-inspecties uit in de grote ketels van warmtekrachtcentrales.

Op deze markt wordt windenergie steeds belangrijker omdat de oliereserves slinken en nucleaire energie maatschappelijk omstreden is. Er worden steeds meer windturbines gebouwd die regelmatig visueel onderhouden moeten worden. Tijdens een gepland onderhoud kan een camera-inspectie veel informatie geven over de toestand van een generator of de binnenzijde van de wieken. Ook met drones kunnen we deze op een veilige manier in beeld brengen.

Windmolens tecson inspections

Een camera-inspectie van Tecson Inspections heeft veel voordelen en helpt energiebedrijven om aan de strenge Europese richtlijnen te voldoen. Bedrijven besparen zo veel kosten, krijgen snel een overzichtelijk eindresultaat en de veiligheid blijft centraal staan. Er zijn diverse items die geïnspecteerd kunnen worden zoals;

  • warmtewisselaars
  • compressoren
  • stoom- & gasturbines
  • koelwaterleidingen
  • stoomleidingen
  • ketels, boilers en vaten
  • schoorstenen