icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Leidinginspectie

Gas-, water- olie- en procesleidingen zijn leidingen die vaak geinspecteerd moeten worden. Met het blote oog valt er weinig te zien in de gesloten leidingsystemen. Een leidinginspectie kan dus niet zonder de inzet van camera's om een beeld te krijgen van de inwendige staat van het leidingsysteem.

Leidingen

Tecson Inspections beschikt over een groot arsenaal aan camera-inspectiesystemen, robots, ROV’s  en drones die gebruikt kunnen worden voor een leidinginspectie in zowel EEx als Non-EEx situaties. Vaak worden pijpleidingen van tevoren door het inerte gas stikstof gespoeld. Na het purgen wordt de camera-inspectie uitgevoerd met een Non-EEx camera. Voor een camera-inspectie in een EX zone wordt er gebruik gemaakt van een speciale EEx uitvoering.  

Zo beschikt Tecson Inspections over duwcamera’s en rijdende camera’s om de staat van de leidingen vanuit binnen te kunnen bepalen. Daarnaast hebben we ook magnetische crawlers on de leiding aan de binnen kant te inspecteren. Welk camera-inspectiesysteem er wordt ingezet hangt bijvoorbeeld af van de diameter en de lengte van de leiding.

Een leidinginspectie wordt vaak ingezet met als doel de leiding van binnen te inspecteren op vervuiling, schade, corrosie en verloren onderdelen of achtergebleven gereedschap. De levensduur van de leiding kan zo verlengd worden door het plegen van gerichter onderhoud. Ook bij een nieuwe installatie worden leidingen geïnspecteerd zodat het schoon kan worden opgeleverd.

De leidinginspectie wordt altijd conform de PED-richtlijn uitgevoerd.

Meer weten? Onze collega's bij Tecson Inspections in Moerdijk zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 168 35 77 40.