icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 maart 2017

Ook Gate Terminal op de Maasvlakte ondervindt de voordelen van een camera-inspectie door Tecson Inspections

Gate Terminal heeft op de Maasvlakte in Rotterdam de eerste LNG-importterminal gebouwd. Met een doorzetcapaciteit van 12 miljard m3 (bcm) voorzien zij Noordwest-Europa van LNG (Liquefied Natural Gas) uit bijvoorbeeld Rusland. De hogedruk pompen die hiervoor worden gebruikt moeten elke zes jaar herkeurd worden op strenge veiligheidseisen volgens het Warenwetbesluit Drukapparatuur (WBDA). Voorheen werd de gehele pomp uit het vat gehaald maar door de inzet van een videoscope van Tecson Inspections kan de pomp gewoon blijven zitten. Deze methode is veel veiliger en efficiënter. 

De videoscope met een diameter van 8 mm. wordt via een filter ingebracht in het vat waar de pomp in zit. Tussen de HD-pomp en het pompvat zit een ruimte van 4 cm waar met een videoscope de wand van deze pomp uitstekend in beeld gebracht kan worden.