icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 juli 2018

Casing inspectie in Visakhapatnam, India

Eind mei vloog een team van Tecson Inspections voor 3 weken naar de Republiek India voor de inspectie van een aantal casings van de SALPG Terminal in de havenstad Visakhapatnam. De SALPG Terminal is een ondergrondse grotopslag van vloeibaar petroleumgas (LPG) met een capaciteit van maar liefst 60.000 MT. 

South Asia LPG Company Private Limited is een joint venture tussen Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) en Total Gas & Power India (TGPI), een dochteronderneming van TOTAL. De grot wordt sinds 2007 gebruikt voor de opslag van LPG die via de haven van Visakhapatnam wordt ingevoerd. Deze SALPG grot is de eerste en tevens ook de grootste opslaggrot in Zuid en Zuidoost-Azië. Vanuit hier wordt de LPG doorgevoerd naar de buurlanden aan de oostkant van India.

IMG_5895.JPG

Op vrijdag 15 juni kwam het team na een succesvol project weer terug uit het warme India. In opdracht van Applus RTD Nederland hebben zij het binnenoppervlak en de verbindingslassen van de casings geïnspecteerd met behulp van een geavanceerd camerasysteem. Het doel van de inspectie was om eventuele degradatie in de vorm van erosie/corrosie zo goed mogelijk in beeld te brengen en te lokaliseren. Met behulp van een kraan liet men de camera zakken tot een diepte van 190 meter onder de grond. In totaal hebben zij 5 casings geïnspecteerd. 

 

De extreme warme weersomstandigheden om in te werken was in het begin wel even wennen maar de Indiase keuken is zeer goed bevallen. Ondanks de grote cultuurverschillen zijn de Indiërs hele vriendelijke en open mensen. Onze inspecteurs kijken terug op een mooie werkreis in het fascinerende India.