icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 november 2017

Demonstratie inspectierobots

In de week van 4 t/m 8 december demonstreren wij bij een aantal toonaangevende bedrijven in de (petro)chemische industrie een aantal innovatieve inspectietechnieken met speciale inspectierobots. Tijdens deze demonstraties laten wij de verreikende mogelijkheden zien op het gebied van visuele inspectie als een niet-destructieve onderzoekstechniek (NDO).  

Bus

De demonstratie wordt vanuit een hiervoor speciaal ingerichte bus gegeven. Er worden een aantal situaties nagebootst die veel voorkomen tijdens interne visuele inspecties van vaten, tanks en leidingen. De inspectierobots die wij aan het werk laten zien zijn het FAST RVI platform en het BIKE platform. Beide robots hebben krachtige magnetische wielen en kunnen worden uitgerust met diverse meetapparatuur. Zo laten wij bijvoorbeeld zien hoe pitting en wandafname gemeten kan worden. Het inzetten van deze inspectierobots maakt de fysieke betreding van personen in vaten en tanks voor een interne visuele inspectie geheel overbodig.