icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 november 2016

Nieuwe innovatie op het gebied van visuele inspectie

Deze week heeft Tecson Inspections weer een succesvolle camera-inspectie uitgevoerd in een chloortank die een tijd uit gebruik is geweest. Deze tankinspectie was net even iets anders dan gebruikelijk omdat één van de laatste ontwikkelingen op het gebied van visuele inspectie is toegepast. De tankinspectie is met het FAST RVI platform uitgevoerd.

De chloortank van ca. 12 meter hoog die geïnspecteerd moest worden, bestond uit een binnentank en een buitentank met een tussenruimte. Het doel van de inspectie was om de buitenkant van de binnentank en de binnenkant van de buitentank geheel in beeld te brengen. Het  FAST RVI platform bood de ideale oplossing om de ruimte tussen beide tanks te kunnen inspecteren. De speciale tankcamera werd gemonteerd op het platform die d.m.v. krachtige magnetische wielen in de moeilijk toegankelijke tussenruimte kon komen. Van een afstand werd het platform met daarop de gemonteerde tankcamera bestuurd. De inspectie is veilig en goed verlopen zonder fysieke betreding van personen in de opslagtank.