icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 oktober 2017

Camera-inspectie met een onderwater robot (ROV)

Wij voeren regelmatig inwendige camera-inspecties uit in (half) leegstaande opslagtanks met een speciale tankcamera. Deze keer hebben wij op 12 oktober twee volstaande opslagtanks voor blus- en proceswater inwendig geïnspecteerd met een onderwater-robot (ROV), de VideoRay Pro4.

ROV

ROV staat voor Remotely Operated Vehicle die, zoals de benaming al zegt, op afstand bestuurd wordt. Door middel van een verbindingskabel (navelstreng) wordt de ROV van spanning voorzien en kan de data direct bekeken worden. De ROV wordt via een mangat aan de bovenzijde van de tank ingebracht en onze inspecteur voert de inspectie veilig uit vanuit zijn bus. Deze inspectiemethode is uitermate geschikt voor opslagtanks die volstaan met (troebel) water. De onderwater robot kan dan door de gehele tank varen en alle kritieke punten van dichtbij goed in beeld brengen. Door de inzet van een ROV hoeft de opslagtank niet leeg gemaakt te worden en is er ook geen steiger nodig voor een inwendige inspectie. Dit scheelt een hoop tijd en kosten.