icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 januari 2018

Inwendige drone inspectie met de Elios

De Elios behoort vanaf nu ook tot onze gevarieerde camera-inspectiesystemen. De Elios is een drone die speciaal ontworpen is voor inwendige inspecties van de meest ontoegankelijke plaatsen zoals (opslag)tanks, vaten en leidingen. Door het beschermende frame van koolstofvezel is de Elios erg botsingtolerant bij een snelheid tot 4 m/s. Deze drone is uitgerust met een Full HD camera en een thermische camera die gelijktijdig beelden kunnen opnemen en live streamen naar de piloot.

Elios

Ervaring

Wij hebben in de loop der jaren al ervaring opgedaan met het uitwendig inspecteren van flaretips en schoorstenen door middel van een Small Unmanned Aircraft System (SUAS). Vanaf nu behoort een inwendige camera-inspectie met de Elios ook tot de mogelijkheden. Bij een inwendige drone inspectie hoeft er geen ROC (-light) vergunning aangevraagd te worden bij het Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Ook is het niet nodig om een vluchtplan in te dienen bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Omdat alleen rekening gehouden dient te worden met de veiligheidsvoorschriften en werkvergunningen van onze klanten, is de voorbereidingstijd vele malen korter dan bij een uitwendige drone inspectie.  

Voordelen

Een visuele inspectie met behulp van de Elios heeft een aantal grote voordelen. Doordat de drone in toxische omgevingen en op de meest ontoegankelijke plaatsen kan komen, is een fysieke betreding voor inspecteurs niet langer meer noodzakelijk. Dure kosten zoals het plaatsen van een steiger, Rope Acces en een hijskraan kunnen bespaard worden. Omdat de drone snel in te zetten is voor een inspectie kan de downtime van een installatie aanzienlijk gereduceerd worden. Een inwendige inspectie met de Elios bespaart dus kosten, tijd en is bovenal 100% veilig uitvoerbaar.