icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 augustus 2017

Lasinspectie in Lagos, Nigeria

In juli bracht een team van Tecson Inspections een kort bezoekje aan Nigeria voor een lasinspectie. Het West-Afrikaanse land Nigeria staat te boek als een gevaarlijk land met een verhoogd veiligheidsrisico. In opdracht van Royal FrieslandCampina hebben zij bij FrieslandCampina WAMCO Nigeria een aantal lassen in de nieuwe melkpoederinstallaties geïnspecteerd en diverse kwaliteitsadviezen gegeven (QA/QC). De fabriek staat in de havenstad Lagos, een van de grootste steden van Afrika. 

FrieslandCampina WAMCO Nigeria is een samenwerkingsverband tussen Royal FrieslandCampina en lokale partners. De fabriek in Lagos verkoopt geëvaporeerde melk en poeder onder de merknaam Peak. Naast Peak zijn Three Crowns en Friso ook twee belangrijke merken die hier geproduceerd worden. Het grotendeel van het verwerkte melkpoeder is afkomstig uit Nederland. Via een groot distributienetwerk wordt heel Nigeria voorzien van verschillende melkproducten. 

IMG-20170816-WA0030.jpg
Op advies van de lasinspecteurs wordt er een RVS werkbank gemaakt

Op 10 juli vlogen onze inspecteurs vanaf Schiphol naar Lagos M. Muhammed International Airport om vervolgens onder militaire begeleiding naar het hotel gebracht te worden. Aangezien in heel Nigeria zware criminaliteit en terrorisme voor komt, worden de (buitenlandse) werknemers van FrieslandCampina zo goed mogelijk beveiligd. In de fabriek hebben zij een aantal lassen geïnspecteerd en daaruit bleek al gauw dat er heel veel verschil zit in het lassen door de lokale arbeiders en hoe het hier in Nederland wordt gedaan. Verder hebben onze lasinspecteurs rondgekeken in de fabriek hoe de lasprocessen precies worden uitgevoerd en de lokale lassers hier verbetertips voor gegeven. Op basis van deze bevindingen is een adviesrapport opgesteld die de kwaliteit van de lassen in de toekomst aanzienlijk zal moeten verbeteren. De heren hebben vrij weinig van de stad Lagos zelf kunnen zien omdat dit niet echt verantwoord was. Desondanks hebben onze inspecteurs zich geen moment onveilig gevoeld en zijn op 13 juli weer veilig geland op Nederlandse bodem.