icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 september 2022

Verbeteren kwaliteit damwanden door digitale technieken

In Nederland hebben we veel damwanden om dijken te versterken en overstromingen te voorkomen. Om asset management voor damwanden goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de staat van stalen damwandconstructies in kaart te brengen. Tecson Inspections, onderdeel van Vialis, kan damwanden in beeld brengen door middel van een 3D model en wanddiktemetingen ter plaatse van bolders. Voor de afmeervoorziening voor industriegebied Chemelot, langs het Julianakanaal in Limburg (Stein), heeft Tecson Inspections de damwandconstructies in kaart gebracht voor beheerder Royal Haskoning.

Chemelot2.png
3D model kadewand

Inzicht door middel van 3D model

Via dronefoto’s in HD resolutie en het bewerken van deze foto’s ontstaat een uitgebreid 3D model. Dit model kan digitaal de damwanden van alle zijden laten zien.Alle schades kunnen via het 3D model beoordeeld en geclassificeerd worden. Ook wordt de locatie en omvang van de schades vastgelegd. Hiermee kan het onderhoudsadvies en het bijbehorende budget vastgesteld worden.

Restlevensduur bepalen via wanddikte

Naast de inwinning van beelden is op locatie de wanddikte gemeten. De staaldikte metingen dienen als input voor de restlevensduurberekening waarin de gemeten staaldikte wordt vergeleken met de originele wanddikte bij aanleg. Op basis van de leeftijd is zo een inschatting te maken van de restlevensduur.

 

Meer weten? Neem dan contact op 

Vragen, opmerkingen of klachten?

* Verplichte velden