icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
South Asia LPG Company

Casing inspectie in India

Ons team heeft een inspectie gedaan van een aantal casings van de SALPG Terminal in de havenstad Visakhapatnam in India. De SALPG Terminal is een ondergrondse grotopslag van vloeibaar petroleumgas (LPG) met een capaciteit van maar liefst 60.000 MT. De grot wordt sinds 2007 gebruikt voor de opslag van LPG. Deze SALPG grot is de eerste en tevens ook de grootste opslaggrot in Zuid- en Zuidoost-Azie. Van hieruit wordt de LPG doorgevoerd naar de buurlanden aan de oostkant van India. South Asia LPG Company Private Limited is een joint venture tussen Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) en Total Gas & Power India (TGPI), een dochteronderneming van TOTAL.

Klantvraag

De klant heeft ons gevraagd het binnenoppervlak - en met name de verbindingslassen - van een aantal casings te inspecteren. Eventuele degradatie in de vorm van erosie/corrosie moest worden gelokaliseerd en zo goed mogelijk in beeld gebracht worden.

Oplossing

Met een kraan hebben wij onze geavanceerde cameraystemen laten zakken tot een diepte van 190 meter onder de grond. Een eindje verderop werd achter een bureau de camera bestuurd door de visueel inspecteur en tegelijkertijd inspecteerde hij de binnenkant van de casings. Zo had onze klant direct inzicht in de staat van de casings.

Impact

  • Waardevolle inzichten
  • Tijdige vaststelling problemen casings
  • Onderhoud kan op tijd worden ingepland, daardoor kostenbesparing